Mag ik me even voorstellenÖ..

Mijn naam is Anjelina. Ik heb een hele grote hobby en dat heeft alles met heksen te maken.

 

Toen ik klein was, voelde ik mij wel eens eenzaam. Ik wilde graag dromen dat ik dingen in mijn leven kon veranderen. Dat ik dingen beter kon maken of mijn onmacht kwijt kon. Dat ik gelukkiger kon worden of  meer kon dan ik echt kon.

Ik vond mij zelf niet terug  in prinsessen of zo en toen heb ik gekeken waar ik mij zelf dan wel mee wilde vergelijken. En dat waren heksen.

 Er zijn lieve heksen, boze heksen. Heksen die van alles kunnen maken zoals drankjes. Die dingen recht zetten of juist niet.

Ik las heel veel sprookjes en dan vooral als het over heksen en zo ging.

Ik ben toen ook drankjes gaan maken, van drop, van rozenblaadjes, met allerlei kruiden. Lang niet alles was lekker maar daar ging het ook niet om.

Op een gegeven moment ben ik heksen gaan kopen, om zo wat van de sfeer die ik in mij voelde in mijn omgeving terug te vinden.

Ook heb ik toen een briefhoofd gemaakt waarin een heks voor kwam. Op een gegeven moment wist in mijn directe omgeving niemand meer beter.

Het verzamelen van heksen in allerlei vormen, maten en materialen is uitgelopen tot een redelijk grote verzameling. Sommige zijn ware kunstwerkjes, andere heel aandoenlijk.

Het leuke is ook dat ze uit allemaal verschillende landen komen. Dat ik ze ook als cadeautje van mensen krijg. Ook de dingen er om heen, zoals boeken, krijg ik cadeau.

Ik vind het zelf heel leuk om die te krijgen en een ander weet iets te geven wat ik zeer waardeer.

Ik heb ook zelf van mijn vakantielanden heksen mee genomen als souvenir. In landen als Polen en TsjechiŽ zijn heksen volop te krijgen. Als je wilt kun je dan ook in ťťn keer je hele verzameling compleet hebben maar dat is de sport niet. Ook in landen als BelgiŽ en Luxemburg zijn volop heksen verkrijgbaar.

Ik heb het voordeel dat ik in de zomervakantie jarig ben. Gelukkig voor mij gaan familie en vrienden ook naar landen waar heksen verkrijgbaar zijn zodat ik ook voor mijn verjaardag leuke heksen krijg. Ik heb inmiddels lopende, krijsende, dansende heksen. Ook die zijn te zien op deze website.

Mijn hobby is op sommige momenten wel wat uit de hand gelopen. Zo heb ik tattooís die met een hele duidelijke reden geplaatst zijn maar die toch ook met mijn grote hobby te maken hebben. Niet allemaal zichtbaar overigens zodat niet iedereen weet wat waar zit. En dat wil ik graag zo houden.   

Gelukkig waardeert mijn man mijn hobby ook, want anders was het toch een groot probleem geweest.

Ik heb heksen sieraden, heksenboeken, heksenkookboeken, kapstokhaakjes. Zelfs naambordjes bij de voordeur. Ik heb sinds de verhuizing naar Oosterzee een hele mooie vitrinekast die helemaal vol staat met alles wat maar op een heks lijkt.

De HONDERDSTE heks heb ik al lang geleden van mijn man gekregen. Een mooie zwart met gouden. Inmiddels ben ik de 150 al gepasseerd. wat niet zo moeilijk is omdat veel mensen heksen mee nemen van hun vakantie-adres.Zelf hebben we vanaf onze huwelijksreis in Florida ook allerlei aparte heksen mee genomen. 

 

Ik geloof zelf niet in heksen en hekserij, maar als hobby is het heel erg leuk. Hoewel ik mij wel verdiept heb in het occulte is dat niet hetgeen wat mij aantrekt. Ik heb naast mijn opleidingen als doktersassistente en medisch secretaresse ook een cursus Natuurlijk genezen gevolgd. Daarbij bleek dat mijn hobby en mijn studie toch wel erg veel overeenkomsten vertoonden.

Ik maak nog steeds drankjes zelf, dat kun je zien aan de recepten op deze site. Ik kook en bak ook graag en maak daar dan iets anders van dan mensen verwachten. Met kleuren bijv. kun je heel veel aan de smaak beÔnvloeden. Een groene kleur van de likeur doet bijv. een andere smaak verwachten dan een gele kleur. Zo kun je eten spannend en leuk maken.

Ik heb aan deze site ook wat creatieve bladzijden toegevoegd zodat mensen die dit leuk vinden misschien op een idee komen er ook zelf eentje te maken.

Ik hoop dat anderen wat met dit verhaal kunnen en ik hoop ook dat jullie deze site uitgebreid zullen bekijken. Laat een leuk berichtje achter in het gastenboek. En heb je iets te vragen of op te merken? Gebruik dan mijn e-mail adres!

 

 Hartelijke groetjes en veel plezier

 

Anjelina